Där Ingen Skulle Tro Att Någon Kunde Bo

 
Jag bläddrade bland tv-kanalerna igår och hamnade framför detta program.
 
Det som gjorde att jag just fastnade för detta avsnitt var hans sätt att vilja leva på ett enkelt vis. Han har varken vatten eller el men mår ändå bättre av detta liv. Som han själv utryckte det, han ville hoppa av ekorrhjulet.
 
Att han även körde med dumpster diving imponerade mig eftersom jag fullt förstår varför de flesta gör det. Att ta tillvara på mat som slängs i onödan.
 
Jag vill själv leva ett liv med mindre stress och krav från samhället. Jag vill bli mer självförsörjande och arbeta mindre. Jag blir mörkrädd när jag läser bloggar om karriär och pengar. De verkar vara helt besatta och stressade och det är inget för mig. Downsizing är nyckelordet för mig. 
 
Jag förstår fullständigt att folk är olika och har olika mål och om de vill tjäna pengar och göra karriär så får de naturligtvis det. Jag ogillar bara att om jag själv vill gå emot strömmen så klingar det negativitet såsom lathet och oföretagsam av samhället. Vi matas främst från media med att vi måste ha det senaste inom det mesta för att vara "lyckliga". Köp hellre nya kläder än att laga, satsa på en bra utbildning som ger ett välbetalt jobb, stort hus ska man ha, en fin bil och glöm inte klämma in lite träning så du håller kroppen i skick. Är det bara jag som blir stressad av detta och vill avskärma mig från detta?
 
Vad anser ni om detta? Mår vi allt sämre psykiskt av alla dessa krav? Tror du downsizing är en del av lösningen? Tror ni att ett steg tillbaka i utvecklingen (the simple life) skulle göra att folk mår bättre? Hoppa av ekorrhjulet? 
 
Hur som helst så gillade jag avsnittet. När folk väljer att bo så här så öppnar det upp nya tankar och idéer om hur man kan leva livet som annars inte folk pratar om. Rekommenderas! 
 
https://www.svtplay.se/video/18185034/dar-ingen-skulle-tro-att-nagon-kunde-bo/dar-ingen-skulle-tro-att-nagon-kunde-bo-sasong-13-avsnitt-3?start=auto