Att hylla sig själv

 
Jag tittade på Little Shop of Horrors igår. Det är min absoluta favorit bland musikaler. Jag har växt upp med filmen och alltid gillat den men det är faktiskt i vuxen ålder jag ser nu det seriösa i filmen.
 
Förutom att jag alltid blir tårögd när Audrey blir misshandlad av sin sadistiska pojkvän så blir jag även ledsen över att Audrey inte tror hon är värd någon bättre man.
 
Även Seymour lider av dåligt självförtroende. Han är ingenting och blir därmed behandlad som ingenting. Bilden visar en scen ut filmen där lustigt nog Audrey är personen som pratar med Seymour om självförtroendet.
 
Boken som jag skrev om Lev Lyckligare tog upp om detta. Att vi ställer upp när våra nära och kära har det kämpigt och kan komma med peppande ord och kommentarer så att de mår bättre. Handlar det om att byta jobb, ta sig ur ett dåligt förhållande, ta hand om sig bättre så är det betydligt lättare att muntra upp vänner än sig själv.
 
Vi är för hårda mot oss själva. Oftast behandlar vi oss själva dåligt, vi trycker ner oss, vi känner oss dumma i huvudet så fort vi gör misstag med mera. Tänk om vi skulle vara lika snälla och positiva mot oss själva som vi är mot våra vänner och familj?
 
Exempel, istället för att tänka, "Varför gjorde jag så? Va dum jag är, jävla idiot! Jag bara förstör." Tänk då "Ok jag gjorde ett misstag, det är inte hela världen. Alla gör misstag. Jag lär mig av misstaget, får mer erfarenhet och går därmed vidare."
 
Är du hård eller rättvis mot dig själv? Skäller du ut dig själv eller förlåter du sig själv och går vidare i livet?

Powerwalka med stavar

 
Jag har läst positiva inlägg/reportage om vandringsstavar. Rekommenderas när man är ute och vandrar. Så sagt och gjort, nu har jag införskaffat stavar.
 
Jag testade dem i skogen och gick i rask takt med musik i öronen. Jag kände direkt att det hade inverkan på armarna, pulsen ökade snabbare och jag blev mer svettig. En riktig workout! Det borde jag ha räknat ut tidigare. När jag åker längskidor så blir jag alltid tröttast i armarna. Så det känns även utan skidor.
 
Till vandring hjälper stavarna bland annat med balansen och som en extra skjuts i uppförsbackar. Jag kommer definitivt att börja använda stavar nästa gång jag ska ut och vandra.
 
Mera läsning om stavgång/vandringsstavar:

Vad är framgång för dig?

Jag håller just nu på att läsa denna bok.
 
Min första tanke var att själva innehållet verkade intressant och att få tips och råd att leva lyckligare. Vem vill inte det liksom?
 
Jag verkligen rekommenderar denna bok. Den är en ögonöppnare. Ändå sen barnsben matas vi in med att vi ska anpassa oss, att vi ska fokusera, ta för oss, kämpa för framgång och karriär. För när vi når dit så blir vi lyckliga... eller?
 
Det handlar inte alls om att man inte kan sätta upp mål i livet ibland, men vi får inte glömma bort att leva under tiden. Boken ger tips om övningar att leva här och nu, att våga vara barnslig och leka av sig för det är då kreativiteten kommer. Vi ska inte vara för hårda mot oss själva när vi misslyckas. Var lika snäll mot dig själv som du skulle vara när en kompis mår dåligt och behöver ditt stöd. Inte säger vi då dumristiga saker till vännen? Nej, vi uppmuntrar och stöttar.
 
Vad är då framgång? Vad ser du som framgång? Är det att starta eget företag och gå med vinst? Är det att klättra upp i karriärsstegen? Behöver det ens vara jobbrelaterat? Kan man leva enkelt och ändå vara framgångsrik? Svaret är ja! Det är dags att vara tacksam för det man har istället för att ständigt kämpa för något bara för att samhället kräver det. Dagens krav och press tar musten ur oss. Vi ska vara så bra på allt. På jobbet, med familjelivet, med träningen, ett fint hem med bil med mera. Helst ska allt detta visas upp på sociala medier för att visa hur duktiga vi är.
 
Och det värsta av allt, vi ska ständigt bli bättre också! Varför nöja dig med det du har när du kan få det bättre? Just denna press på oss själva måste lugnas ner. Vi blir bara stressade och mår dåligt. Boken hjälper dig med att stressa av och sänka kraven på dig själv. Du är redan bra!
 
Jag må ha ett enkelt montörsjobb men det är ett trevligt arbete tycker jag. Jag får bygga, montera och skapa som jag tycker om. Jag har trevliga arbetskamrater och tillgång till kaffe när jag vill.
Jag har tak över huvudet det är ju jättepositivt. Att jag fick denna lägenhet så fort. Jag har fin utsikt över stan och sjön.
Jag har körkort och bil.
Jag är singel men det betyder att jag slipper städa efter partnern. Jag slipper tjafs och bråk. Jag slipper pressen av att försöka vara den perfekta flickvännen. Jag erkänner, det är jag inte men jag gör mitt bästa att vara det.
Jag har hälsan, familj och vänner som är där och stöttar mig.
Jag har ordning och reda på mitt liv numera. Jag har sänkt kraven på mig själv och jag har lärt mig mer att leva här och nu.
 
Låna eller köp boken och läs den snarast!