Min nya bil

 
Jag har länge velat att bara vilja packa och åka på roadtrips. Bara så där. Jag har funderat på både husvagn eller husbil. Förstnämnda är för bökigt för mig och det sistnämnda är för dyrt.
 
Då började jag googla och hittade bilder på omgjorda vans i olika storlekar. Det såg ju riktigt najs ut tänkte jag. En minihusbil. Du har med det viktigaste med dig och kan ändå åka runt och stanna till för natten där du vill.
 
Sagt och gjort. Jag skulle ha en sådan bil. En bil som passar just mig storleksmässigt. Jag frågade experten (far) om han kunde hjälpa mig att hitta en sådan bil jag kunde ha på somrarna att åka runt i. Jag litar på hans omdöme.
 
Efter flera diskussioner kom vi fram till att vi letar efter en bil som jag kan ha året om istället. Jag sparar pengar på att ha en bil istället för två. Under vintern kan jag ha andra saker i bilen.
 
Sedan var det bara att leta efter bilen. Och på en firma i stan hittade jag den. Nissan NV200. En före detta arbetsbil, endast gått 8500 mil och i fint skick. Jag provlåg (ha ha) i bilen för att se om jag fick plats och även provkörde den. Jag fastnade för bilen. Jag tog den!
 
Det känns så häftigt! En dröm blir till verklighet. Nu blir det till att isolera insidan lite grand, bygga sängram ovanför hjulen så jag får plats med utrymme under sovplatsen och inreda sedan. Jag har provisoriskt lagt in en matta och en ihopfällbar säng i bilen än så länge. Nästa helg är det fisketävling i Klässbol och jag tänkte troligen  inviga bilen då. Hoppas på fint väder så jag kan avnjuta kvällen i bilen med förhoppningsvis solnedgång över hamnen. Det vore en trevlig start på min lilla campingbil. 

Kommentarer:

1 Ful-Erik:

Grattis!

Svar: Tack!
Maol

Kommentera här: