Resan till Keikos gravröse Del 1

Jag och syrran har pratat om i flera år att besöka Keikos gravröse i Norge. Så de senaste dagarna skedde det. =)
 
Det blev en lång bilfärd genom Norge till västkusten. En road trip med andra ord. 
 
Vi drog hemifrån måndagen vid nio på morgonen. Första destinationen var Dombås där vi skulle stanna på ett motell under natten. Norges natur är så vackert och det var inte alltid lätt att skåda den när jag körde bilen. 
 
Vädret var dock inte med oss första dagen. Moln och regn tråkigt nog. När vi kom fram till motellet upptäckte vi hur kyligt det egentligen var. Här har inte sommaren kommit än skämtade vi. Var väl ungefär 10 grader om jag minns rätt.
 
När vi hade burit in grejerna från bilen till rummet så tog vi en kort tur till Dombås turistcentrum för att köpa lite grillat och kolla runt. På ett ställe hade de värmeljus i form av troll, ugglor, igelkottar, dödskalle, öl, svanar, kottar med mera i en butik. Hade varit fint med en uggla men jag skulle nog inte våga tända ljuset och förstöra den. 
 
Väl i en matbutik köpte vi oss lite grillspett, grillpotatis, tillbehör, engångsgrill och tändvätska bland annat. Nu skulle vi grilla! Det var supergott men jag åt för mycket och fick ont i magen resten av kvällen/natten. Bra avslutning på första dagen ha ha.
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Tess:

Den ugglan såg ju ordentlig ut till skillnad från de jag tog kort på...hahaha :-D

Kommentera här: