Resan till Keikos gravröse Del 2

Efter en natt i Dombås åkte vi vidare västerut. Vi tog en fin fjälltur via Dovre Fjäll. Jättevackert! När vi stannade bilen för att njuta av utsikten och ta lite kort så uppenbarade sig en regnbåge, va passande!
 
Vår nästa destination var Valsöya Fjordcamping ut på Halsa. Där skulle vi spendera första natten i min bil, spännande. Vi tog dock en avstickare till Kristiansund för att spana in staden och titta på Atlanten. Syrrans idé.
 
För att sedan ta sig till Halsa fick vi ta färja över. Det var pirrigt men det gick bra.
 
Sedan checkade vi in på campingen. Liten och söt camping med det viktigaste. Närmare slutstationen som är Keikos gravröse. Dit skulle vi nästa dag.
 
Pärlan och regnbågen i bakrunden <3
 
Vacker och fridfullt ställe. Älskar fjällen!
 
Jag och Atlanten.
 
Gillar att man kan ta panoramabilder på mobilen. Valsöya Fjordcamping.
 
Mysig äldre inredning.
 
 
 

Resan till Keikos gravröse Del 1

Jag och syrran har pratat om i flera år att besöka Keikos gravröse i Norge. Så de senaste dagarna skedde det. =)
 
Det blev en lång bilfärd genom Norge till västkusten. En road trip med andra ord. 
 
Vi drog hemifrån måndagen vid nio på morgonen. Första destinationen var Dombås där vi skulle stanna på ett motell under natten. Norges natur är så vackert och det var inte alltid lätt att skåda den när jag körde bilen. 
 
Vädret var dock inte med oss första dagen. Moln och regn tråkigt nog. När vi kom fram till motellet upptäckte vi hur kyligt det egentligen var. Här har inte sommaren kommit än skämtade vi. Var väl ungefär 10 grader om jag minns rätt.
 
När vi hade burit in grejerna från bilen till rummet så tog vi en kort tur till Dombås turistcentrum för att köpa lite grillat och kolla runt. På ett ställe hade de värmeljus i form av troll, ugglor, igelkottar, dödskalle, öl, svanar, kottar med mera i en butik. Hade varit fint med en uggla men jag skulle nog inte våga tända ljuset och förstöra den. 
 
Väl i en matbutik köpte vi oss lite grillspett, grillpotatis, tillbehör, engångsgrill och tändvätska bland annat. Nu skulle vi grilla! Det var supergott men jag åt för mycket och fick ont i magen resten av kvällen/natten. Bra avslutning på första dagen ha ha.
 
 
 
 

Semesterläge

 
Äntligen semester i hela fyra veckor!
 
Det är behövligt för det har varit kämpiga veckor med bland annat:
 
Osäkerhet på jobbet. Det är värre än en berg och dalbana. Upp och ner hela tiden.
Nytt bankkort för den gamla hade troligen råkat ut för försök till bedrägeri och då fick jag ett nytt kort för säkerhets skull.
Vi måste flytta husvagnen från centrum av kära Tuddal längre söderut till en annan camping.
Inredningen till skåpbilen blev aldrig av som jag beställde så nu får jag bygga själv.
Min gamla mobil dog så jag fick skaffa en ny. 
Inbrott i mitt vindsförråd så 35 stycken TMNT-figurer bara försvann + en jordglobslampa och en Nintendo konsol.
En person som inte har hört av sig på flera månader hör äntligen av sig - för att upplysa mig lite om historia...(Inte vad jag hade väntat mig och besviken blev jag)
 
Nä, nu hoppas jag på bättre tider med goda nyheter och skratt istället för tårar. Jag vill så gärna tro på karma och göra gott och bli belönad för det. 
 
Resor, middagar och fester väntar bland annat under semestern. Nu ska jag lämna det tråkiga bakom mig och bara ha kul!