Vandra för hälsan

Ränkesedsnipan utanför Arvika.
 
Titeln på blogginlägget talar för sig självt.
 
Livet går upp och ner ständigt och att jag själv hamnar allt oftare i ekorrhjulet är ett problem jag har försökt att ta itu med.
 
För ett par veckor sen höll det på att gå illa igen. Även fast andra mer eller mindre försöker övertala mig att det finns människor som har det värre, du är ung och stark och ska klara av det, det syns inte på dig eller att de helt enkelt inte tror på mig och dylikt så händer det faktiskt att stressen hinner ifatt mig och jag tappar fotfästet.
 
Då sade jag till mig själv att jag ska ut. Bara ut och gå. I naturen kan jag koppla av och vara här och nu och mina resor till Tuddal har bekräftat detta för mig. Jag tappar tid och rum i Tuddal, jag är här och nu. Jag tar dagen som den kommer, jag går upp när jag känner för det, jag fiskar när jag känner för det och jag äter när jag blir hungrig och så vidare.
 
Så jag gjorde det. Jag planerade allt i minsta detalj, bokade en dag i kalendern och började vandra i Glaskogen i Värmland. Jag började med en kort tur och nu blir vandringarna allt längre och längre. Och jag mår bra av det! Jag längtar till varje gång jag ska ut och vandra. Det har givit mig kraft och styrka till att fortsätta kämpa. Ute på tur hinner jag också reflektera om livet och dess mening så jag har också ändrat lite på min livsfilosofi.
 
Hela tiden frågar jag mig själv. Är jag nöjd med livet? Mitt jobb? Vardagslivet? Kärlekslivet? Vad kan jag göra för att komma närmare mitt mål? Vilka förändringar måste jag göra? Jag tror stenhårt på att vi måste ställa oss dessa frågor då och då i livet för att komma till ro och harmoni med oss själva.

Kommentarer:

1 Anders Eriksson:

Kloka ord av en sökare. "Den som söker skall finna" Jag tror på dig och din idé att låta naturen uppenbara det som ska uppenbaras. Lycka till

Kommentera här: