Tuddal i mitt hjärta!

Fler bilder finns på mitt instagram _maol_
 
Jag hade en underbar tid i Tuddal. Att bara få vara och ta dagen som den kom.
 
En del var imponerade att jag åkte själv men jag tycker att egentid är lika viktig som tid med vänner och familj. Men visst, jag gjorde en del sugna på Tuddal nu och de vill haka på nästa år. Det var den egentiden... :P
 
Jag åkte en söndag och åkte hem lördagen därpå. Jag fick fyra och en halv dag för mig själv för på torsdag eftermiddag kom syster med familj och då var det slut på friden. Tss ;P
 
Det blev självklart fiske tre av sju dagar i Norge. Man kan inte åka från Tuddal utan att ha fiskat. Jag fick totalt 29 stycken, helt klart nöjd. Jag fiskar med vanlig metspö utan flöte och använder mask som bete.
 
En mulen och lite regnig dag åkte jag till Vemork i Rjukan där de tillverkade tungt vatten under andra världskriget. Jag har dock inte sett serien "Kampen om tungvattnet" ännu. Lite sugen är jag men mer sugen på filmen "The heroes of Telemark" med Kirk Douglas. Jätteintressant att lyssna på guiden om Vemorks historia och det var fullt med turister. Jag införskaffade mig vanligt dricksvatten på flaska märkt med "tungt vatten". ;)
 
När en dag det var bättre väder så åkte jag upp till Gaustatoppen. Den är 1883 meter över havet. Mäktigt! Jag åkte gaustabanan upp. Lite häftigt och scary på samma gång. Jag fick lite Half-Life intro vibbar av första åkturen. Ja, kolla på youtube så förstår ni vad jag menar. ;)
Mycket folk där också. Turistsäsongen förstås...Det var fascinerande att bara sitta där uppe på toppen och titta på alla människor på väg upp och ner från berget. Som att folk vallfärdade till nån slags mecka eller att de vallfärdade bort från något. Bort från tråkiga vardagen och in i äventyret för en stund.
Jag vandrade nedåt sen. Tog tydligen den branta vägen ner då jag ville komma så nära min parkerade bil som möjligt. Det var sten, sten och åter sten. Ingen grusstig så att säga. Mina ben och knän var ganska möra efteråt. Inget man gör ofta känner jag annars pajar man ju knäna.
 
Det blev ju även lite vila under semestern. Jag förvånade mig själv genom att sola i badenstolen. Solar gör jag ju aldrig! Men det gick ju lättare med en drink i handen och musik vid sidan om. ;)
Jag hade med en film som jag kollade på i husvagnen, löste lite sudoku, badade i sjön, promenerade runt Tuddal bland annat.
 
Med andra ord, detta ska jag göra om nästa år! Bara Tuddal och jag. :D Vill folk komma och hälsa på så gör det efter ett par dagar bara så jag hinner vila upp. ;P

Räknar ner

 
Sista arbetsveckan nu till veckan sen tar jag 3 veckors semester!
 
Egentligen förtjänar jag 4 veckor....eller 5 ;) But what are you gonna do?...
 
Första semesterveckan drar jag till Tuddal och bara slappar i husvagnen. Eller jag ska ju fiska lite också, fjällvandra, dra till Gaustatoppen och gå på museum bland annat. Ska bli otroligt skönt att återvända till smultronstället. Hoppas på fint väder. =)
 
53 dagar kvar också tills jag får tillgång till lägenheten. Japp, jag räknar ner. Längtar som tusan så jag kan få ordning på grejerna. Jag är så himla film/tv-serie sugen. Jag har en massa serier att komma ifatt och en massa filmer att se. Både gamla och nya.
 
Jag är så himla tacksam över hur bra saker och ting har gått egentligen. Tacksam för familj och vänner som har hållit upp mitt humör. Tacksam över att jag har roliga arbetskamrater som får mig att skratta tills jag får magmuskler.
 
Nä dags att packa och förbereda inför sista arbetsveckan. Vi hörs! :*

Fått lägenhet!

 
Jag har fått lägenhet! =D
 
Från och med 1:a september får jag tillgång till lägenheten. (Om nu inte personen som bor där nu flyttar ut tidigare.)
 
Det blir i lilla Arvika, nära familj och vänner. Det blir lustigt nog lägenheten svågern bodde i en gång i tiden så jag vet exakt hur den ser ut och jag har redan börjat planera för inredning och dylikt. Det känns skönt att jakten på lägenhet är avklarat. Nu kan jag bara luta mig tillbaka och slappna av tills det är dags att flytta in.
 
Det är nästan slutspurten på jobbet innan semestern också. Jag har två veckor kvar och den första semesterveckan för mig hade jag tänkt åka till Tuddal och spendera där ca en vecka. Vad annars blir det? Loppis, vikingating, småresor hade jag tänkt mig. =)