Varför jobba?

Denna artikel är intressant.
 
Undersökningar visar att vi presterar och får mer gjort på halvtidsarbete än vad vi får på heltidsarbete. Det räcker bara med korta pauser för att klara av 4-timmarsdag och därav får man mer gjort. Vi arbetar ju egentligen inte non stop i 8 timmar om man tänker på det. Då har man vanligtvis frukost, lunch och längre raster inräknat. Varför inte då trycka ihop arbetsdagen och få mer tid till familj, träning och andra fritidsintressen?
 
Jag är för valfrihet. Man ska jobba så mycket man kan och vill. Vill man jobba mindre så ska man kunna göra det och vill man jobba mer så ska man även kunna det. (Om nu någon vill och orkar jobba mer.) Det jag vill sudda bort är denna klassiska 40-timmarsveckan. Det som förväntas av en. Det passar ju inte alla som sagt och man ska absolut inte ifrågasätta personer som väljer annat. Mår de bättre av mindre timmar och klarar sig ekonomiskt så kan man inte klaga tycker jag.
 
Jag kan dock bara tänka på två arbetsområden idag som vanligtvis erbjuder deltid och halvtidsarbeten. Ett av dem ger tyvärr inte så bra betalt. Jag önskar att andra yrken vågade ordna upp fler deltidsarbeten. Då skulle fler människor få jobb också
 
Finns det någon läsare därute som arbetar deltid/halvtid och hur fungerar det för er tycker ni? Vad har ni fått för reaktioner från andra, tycker de att det låter bra eller tycker de synd om er för att heltidsarbeten anses vara det optimala?

Kommentarer:

1 Tess:

Håller med om det där! Jag jobbar 2 timmar per dag, men är otroligt effektiv. De som känner mig förstår varför jag inte jobbar heltid. Men om det kommer upp med "nytt" folk så kan en del vara oförstående. De tycker ibland att det bara är att "skärpa till sig" och jobba mer för då kan man höja sin levnadsstandard.

Kommentera här: