Starkare

Livet känns mer hoppfullt. Eller jag försöker åtminstone hålla det uppe. =P
 
Fortfarande mycket tankar och funderingar men med mindre ångest och oro. Jag känner mig mest bara irriterad över att jag får inte bestämma över mitt liv utan att andra ska lägga sig i.
 
En dröm vore att jobba halvtid och klara sig på det. Tanken på det låter mer lockande än att jobba heltid vilket gör mig bara stressad och ångestfull. Att jobba halvtid låter så litet men det vore drömmen för mig. Det är ju bättre än ingenting och betydligt bättre än att jobba heltid och riskera att gå in i väggen. Att hålla sig sysselsatt och känna sig värdig utan att jobba ihäl sig.
 
Jag tenderar att lägga ner mer energi på det jag gör så även fast jag har arbetat 100% förr så känns det som jag har arbetat 200% efter en dag. Jag kommer hem och är helt slut. Jag behöver mer vilotid samtidigt som jag har vardagssysslor att ta itu med samt träning och andra fritidsintressen. I längden håller inte detta. Jag blir då stressad, mår dåligt, ifrågasätter livets mening och riskerar att bli deprimerad eller gå in i väggen igen.
 
Jag vill hitta balans i livet. Man ska ju inte omkring och må dåligt eller hur? Jag vet nu vad jag vill testa på och se om det fungerar bättre för mig men myndigheter samt auktoriteter lägger sig i. Är man frisk så SKA man jobba heltid. Vad hände med den fria viljan? Vad hände med att bestämma över sitt eget liv? Jag gör ju inte detta för att vara jäklig eller jobbig. Jag tänker ju på min hälsa och välmående. Jag mår dåligt att samhällets press och krav på mig. Många gånger går jag på deras snack och undrar om det är något fel på mig? Därav en av orsakerna till att jag söker vård. Är det något som fattas mig eftersom jag inte orkar med eller är detta "normalt för mig"?
 
Nåväl, jag tar en sak i taget nu och en dag för sig. Jag väntar på en ny tonerkasett till min skrivare så jag kan skriva ut lite jobbansökningar. Jag ska skicka iväg lite spontanansökningar till diverse ställen och fråga om det finns jobb på 75%. Nånstans måste jag börja. Häpp.
 
 

Kommentarer:

1 Tess:

Syftet med arbete är ju att livnära sig. Klarar man att leva på mindre än 100% arbete så tycker jag det är upp till den personen. Ingen ifrågasätter en kvinna som blivit mamma och som vill gå ner i tid. Varför ska folk som inte har barn ifrågasättas då? Man känner sig själv bäst och jag tycker som dig. Man ska arbeta till den grad så att man även orkar leva.

Svar: Precis. Jag tycker ju om att arbete egentligen, skönt att hålla sig sysselsatt men för mig har det känts som jag har i vissa perioder bara arbetat, ätit och sovit. Jag hamnar i ekorrhjulet och den känslan är inte kul. Jag är trött på att försöka bli van och att härda ut. Jag vill ha balans nu!
Maol

Kommentera här: