SICK

 
Gabriel var sjuk först och nu är det min tur. Änna snörvel och hostande, så jäkla tråkigt. Dock kan jag slappa och se på filmer och tv-serier med gott samvete.
 
Senare idag ska vi se på den japanska filmen om Hachiko. För idag är det 80 år sen hunden gick bort. En väldig speciell hund och jag tittar alltid på nån av filmerna på just denna dag. Finns ju två versioner, originalstoryn från 1987 och nyversionen från 2009.
 
Det är ju även den internationella kvinnodagen idag och jag tycker det är bra att uppmärksamma denna dag. Utan feminismen hade vi inte kommit så långt som vi har gjort idag. Än finns det mycket jobb kvar! Kampen fortsätter. År 1921 fick kvinnor börja rösta i Sverige. Det är ju inte alls för längesen om man tänker på all den tid innan kvinnor inte fick rösta. Kvinnor misshandlas, våldtas och könsstympas världen runt än idag just för att de är kvinnor. Helt sjukt! Jag tycker inte argumentet håller för dom som tycker att feminismen har gått för långt i Sverige och det är tillräckligt jämställt här och istället ska vi fokusera på omvärlden istället där grövre brott mot kvinnor begås. Om de bara öppnar ögonen så kommer de att se att det är inte helt bra i Sverige. (Även om vi har kommit långt jämfört med andra länder) Så varför ska vi då komma och predika om jämställdhet i andra länder om inte ens vi har det jämställt?

Kommentarer:

1 Tess:

Som liknelsen: om man springer ett maratonlopp och leder loppet så slutar man inte springa. Nu har det visat sig att Sverige inte alls är så jämställt som många trott och det är många länder som ligger före oss. Så dags att skärpa till sig kanske :-)

Kommentera här: