monstars

Like a rollercoaster

Kategori: Min dag, tankar & åsikter

Det är verkligen upp och ned just nu.
 
Jag bara väntar och längtar tills vi ska flytta. Jag orkar inte göra något annat, allt annat har som lagts på lä i väntan på flytten vilket sker nästa helg äntligen.
 
Jag längtade också efter semestern vilket skulle komma lagom med flytten men det blev ändrade planer nu.
 
Long story short, en avdelning på jobbet ligger efter och det är brått. Så för de som vill fanns erbjudandet att hoppa in och arbeta två veckor in på semestern. Jag valde det för samtidigt fick jag reda på att det blir troligen ingen förlängning av anställning efter semestern, det är för lite beställningar i augusti. Hur det ser ut i september/oktober återstår att se, men sådant är omöjligt att se just nu. Det vänder snabbt inom industrivärlden.
 
Vad annars ska jag göra liksom? Inte mycket man kan göra åt det. Innan vi hade detta möte igår så höll jag på få en panikångestattack. Det var inte igår... Jag lyckades lugna ner mig och hålla tillbaka tårarna. Jag var dock skakig och hjärtat galopperade iväg då och då. Allt jag bara begär är ett tryggt jobb!
 
Så flytten kommer jag fokusera mest under helgerna framöver och eventuellt efter arbetet. När dessa extra veckorna på jobbet är gjorda så ska jag bannemej unna mig minst två veckor "semester" så jag kan komma ned i varv i det nya hemmet och få andas ut en stund. Efter det får jag tyvärr hasa mig tillbaks till arbetsförmedlingen, suck.

Har fått pippi av ekologiska produkter...

Kategori: Min dag, tankar & åsikter, Shopping

...och bra är väl det?
 
Nä skämt åsido, jag har länge varit intresserad av ekologiska och miljövänliga produkter och intresset växer bara mer och mer när jag ska flytta från en lägenhet i stan till ett hus på landet. Intresset att köra så naturligt som det bara går blir också större och därmed självförsörjning såsom höns = ägg, bin = honung, grönsaker, örter, bär med mera.
 
Nu blir det förstås inget av detta i år, det kommer lite för sent. Till hösten ska jag dock däremot börja planera trädgården samt höns inför nästa år och var detta ska bli av. Jag har så många idéer i mitt huvud att jag vet inte var jag ska börja!
 
Det är synd att ekologiska produkter är dyrare, men ser man skillnaderna mellan det ekologiska och icke-ekologiska så är svaret självklart. Man betalar ju dessutom för kvalitétsprodukter, lite finare saker. Jag har börjat köpa in ekologiska hygienprodukter. Lite dyrare som sagt men bättre för mig, djuren och för miljön.
 
 

Chokladmuffins med nutella och nonstop

Kategori: Käk, Matlagning & Annat Gott

 
Ca 15 stycken muffins
 
3 ekoägg
4,5 dl ekomjöl
2,5 dl ekoströsocker
1,5 dl ekomjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 msk ekokakao
1 klick ekosmör
 
Vispa ihop allt till en fin smet. Häll upp till hälften i muffinsformar. In i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Ta ut och låt muffinsen svalna.
 
Lägg på en klick nutella på varje muffins och dekorera med nonstopgodis. Ät och njut!