Vikingating 2015 Nysäter

Jag har haft en häftig dag i lilla Nysäter. Jag och Gabriel var nämligen på en vikingamarknad. När vi anlände till Nysäter centrum så blev jag nästan lite besviken. Det bestod bara av stånd av folk som sålde loppis samt antikgrejer. Var är vikingarna undrade jag?!
 
Vi fick gå en liten promenad närmare floden där vikingacentrum ligger och bredvid där låg vikingabyn aka marknaden. Det var allt jag hoppades på. Försäljning av vapen, kläder, smycken med mera. Jag köpte mig några smycken a la vikingstil. Hade jag haft mer kontanter med mig så hade jag köpt mig mer saker bland annat en pilbåge! Allmänheten fick nämligen testa på pilbågeskjutning på ett ställe och jag och Gabriel testade. Det var hur kul som helst. Gick jättebra för att vara första gången för mig. Nu blev jag bara mer taggad att vilja köra båge.
 
På ett annat ställe testade vi yxkastning. Det såg lätt ut men det var svårt tycker jag. Jag nådde aldrig fram till tavlan som man skulle träffa...nåväl, det var inte riktigt min grej då. Jag är nog mer en Legolas då. =P
 
Det var med andra ord trots lite regn en mäktig dag. Mera sådant tack! Jag har också blivit ännu mer förtjust i vikingar och deras historia, stil, saker och ting. Deras samklang med naturen är så fint. Klappade förresten på kor på marknaden. Första gången jag kände att kor har sträva tungor wtf? De var så söta så. =)
 

Smulpaj

 
Vilken lyx att bara gå ut i trädgården, plocka bär och baka paj. <3
 
Valfria bär
2 dl ekomjöl
2 dl ekohavregryn
100 g ekosmör
1/2 dl ekosocker
 
200 grader i 15-20 minuter.