monstars

Vikingating 2015 Nysäter

Kategori: Resor

Jag har haft en häftig dag i lilla Nysäter. Jag och Gabriel var nämligen på en vikingamarknad. När vi anlände till Nysäter centrum så blev jag nästan lite besviken. Det bestod bara av stånd av folk som sålde loppis samt antikgrejer. Var är vikingarna undrade jag?!
 
Vi fick gå en liten promenad närmare floden där vikingacentrum ligger och bredvid där låg vikingabyn aka marknaden. Det var allt jag hoppades på. Försäljning av vapen, kläder, smycken med mera. Jag köpte mig några smycken a la vikingstil. Hade jag haft mer kontanter med mig så hade jag köpt mig mer saker bland annat en pilbåge! Allmänheten fick nämligen testa på pilbågeskjutning på ett ställe och jag och Gabriel testade. Det var hur kul som helst. Gick jättebra för att vara första gången för mig. Nu blev jag bara mer taggad att vilja köra båge.
 
På ett annat ställe testade vi yxkastning. Det såg lätt ut men det var svårt tycker jag. Jag nådde aldrig fram till tavlan som man skulle träffa...nåväl, det var inte riktigt min grej då. Jag är nog mer en Legolas då. =P
 
Det var med andra ord trots lite regn en mäktig dag. Mera sådant tack! Jag har också blivit ännu mer förtjust i vikingar och deras historia, stil, saker och ting. Deras samklang med naturen är så fint. Klappade förresten på kor på marknaden. Första gången jag kände att kor har sträva tungor wtf? De var så söta så. =)
 

Smulpaj

Kategori: Käk, Matlagning & Annat Gott

 
Vilken lyx att bara gå ut i trädgården, plocka bär och baka paj. <3
 
Valfria bär
2 dl ekomjöl
2 dl ekohavregryn
100 g ekosmör
1/2 dl ekosocker
 
200 grader i 15-20 minuter.

Huset

Kategori: Inredning&Hem&Pyssel

Denna helg sker det! Äntligen ska vi flytta ut på landet i ett litet mysigt hus. Som jag har längtat. Det är ett äldre hus men det gör mig inget. Jag gillar äldre hus, de är mer charmiga. Det behövs fräschas upp i vissa rum men det gör mig inte heller. Jag gillar husarbete. =) Detsamma med gården, killen som bodde här innan har låtit trädgården fått växa vilt men det ska jag nog få fason på. Det kommer att bli så fint!
 
 
 
Stora hallen kallar jag detta rum för. Det är det första man stiger in i.
 
Och detta är lilla hallen. Tapeterna är fina men de börjar på att lossna och på en vägg sitter de snett. Var de inte nyktra när de satte upp tapeten?! Detta måste jag fundera vidare på. Luckan i taket leder till vinden.
 
Badrummet är inte det finaste så här behövs det "a womans touch". Funderar på att måla om tapeterna. Tvättmaskinen var redan här och den ska bytas ut mot våran.
 
Sovrummet. Lite ljust i min smak. Jag har svårt att somna om det är för ljust. Taket är nymålat därav pappren på golvet. Det oranga golvet är väl ingen höjdare heller. Funderar på att skaffa klickgolv.
 
Husets hjärta - köket! Jag gillar det, äldre stil och charmigt. Dock vill jag ha andra tapeter.
 
Här kommer vi att elda ved när det blir kyligare. Det ska bli mysigt att lyssna på knastret från en brasa. =)
 
Vardagsrummet. Här ska vårt film och samlarobjektrum bli. Syns ej på bilden men till vänster om bilden är en fin fondvägg som ska sparas.
 
Så ser det ut så länge. Det mesta av flytten sker som sagt denna helg och två veckor framåt blir det plock och pill efter jobbet. När "semestern" anländer kommer jag ha mer tid med hus och trädgård. Så jag har en del att göra i sommar. =)