Indisk Daal

 
4 portioner
 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk färsk riven ingefära
2 tsk gurkmeja
1 tsk koriander
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
500 g krossade tomater
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl okokta röda linser
salt
svartpeppar
70 g babyspenat
 
färsk koriander
3 msk turkisk yoghurt
 
Hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken tillsammans med ingefäran utan att det tar färg. Tillsätt kryddorna och låt fräsa i någon minut under omrörning. Häll i tomatkross, kokosmjölk och buljongtärning och låt koka upp. Tillsätt linserna och låt sjuda under lock i ca 15 minuter tills linserna är mjuka men inte mosiga.
Smaka av med salt och peppar och tillsätt spenaten. Toppa med en klick turkisk yoghurt och färsk koriander.
 

 
Lättlagat och gott! Jag älskar röda linser. Jag var så tveksam när jag läste receptet och insåg att kanel och kardemumma skulle i. Jag menar, de använder jag endast till bakverk, funkar det verkligen i varmrätter? Kombinationen av alla kryddor gjorde att det smakade gott utan att jag tänkte på bakverk, bullar och dylikt. ;)
Man blir också väldigt mätt på detta och det är ju bra. Rekommenderas!
 
 

Kommentera här: