Oscarsgalan 2015

 
Kolla, Nekos 15 minutes of fame på SVT Flow inatt! =D
 
Jag är helt slut efter inatt och min mage mår inte alls bra. Jag har typ bara slappat och sovit idag. Jag gör allt för att vila upp mig inför imorgon när jag och Gabriel ska iväg och jag hoppas verkligen att magen skärper sig då.
 
Börjar jag bli för gammal för sådant? Jag och syrran har ju trots allt hållit på med att kolla på Oscarsgalan sen 1995. Alltså är det 20-års jubileum i år. Uuhh min mage tål verkligen inte mat mitt i natten längre.
 
Jag gillade galan, inga större fel eller så. Den är som den brukar vara. Några höjdpunkter här och lite pinsamma grejer där. Neil Patrick Harris gjorde sig bra som värd. Lite nervös bara men vem skulle inte vara det?
 
Jag är dock missnöjd med hanterandet av galan i Sverige. Varför visade de galan på SVT Flow och inte på vanliga teven? De gånger det buffrade och bilden försvann under galan var inte kul! De kunde ha valt mer filmkunniga folk som pratade under reklamavbrotten. De pratade så mycket om vad kändisarna hade på sig och jag bryr mig inte ett dugg om det. Det är en filmgala och ingen modeshow.
 
Men sedan flöt det på bra och det snackades mer om filmerna under natten. Klänningsbytena var dock onödiga tyckte jag.
Jag får också passa på att försvara gänget även om de inte var helt perfekta. Finns ju de som har varit värre. Det är INTE ok att kalla gänget för "ett gäng kärringar" och ifrågasätta varför det är bara kvinnor som sitter och pratar. Tror ni att kvinnor sitter och klagar på när det bara är gubbar på teven? Det är INTE ok att kalla värdinnan hemska namn och önska att hon ska dö. Skärpning! Så beter sig inte riktiga fantaster av Oscarsgalan. Vi kritiserar och bedömer filmerna samt showen men vi går aldrig till personattack! Pinsamt. Så fort det är en kvinna så ska hon genast bli granskad av sitt utseende och jag vet inte vad. Jag märker att vi har fortfarande en lång väg kvar med feminismen i Sverige.
 
Till nästa år hoppas jag att Sverige tar in galan på en riktig tvkanal såsom SVT1 eller SVT2 och har ett blandad gäng i olika åldrar som kommenterar galan. Det är mina önskemål. Vad tyckte ni om galan?

Kommentarer:

1 Tess:

Har folk seriöst skrivit sådana saker? Vilka idioter! Vi får "stå ut" med gubbar i var och vartannat program, men de blir alldeles till sig av att ETT program EN gång har bara kvinnor som kommenterar?

Svar: http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/svt-programledare-utsatt-for-hatattack-pa-natet/
Maol

2 Tess:

Helt sjukt! Konstruktiv kritik är bra, men sådant där är otroligt lågt. De kan inte ha mycket IQ eller EQ. Jag tycker bara en person var oprofessionell och det var hon som pratade på hur hon inte gillar Benedict p.g.a. hur han ser ut istället för hans prestationer.

3 Tess:

Svar: De enda som hunnit se ALLA filmerna förresten är de som laddar ner olagligt. De flesta gör väl det, men det är inget man kan tvinga någon till så sjukt att en del hävdar att en svensk värd ska ha hunnit se ALLA filmerna. Hon var VÄRD, de andra skulle stå för expertisen.

4 Skogsraah ☾:

sv: Åhnej, vad tråkigt. Det värsta är ju att inte bli betrodd :/ Hoppas verkligen det löser sig för dig.

Jag kommer fortsätta skriva om min historia!

5 Maria:

Håller med om att de borde ha visat galan på TV... nu hade vi som tur var Daniels starka dator som klarade av att spela upp det via HDMI till TVn. :-P Men ändå... det var bättre då man kunde spela in. Nu blev man dessutom tvungen att se galan inom sju dagar, sen skulle de ta bort den på SVTPlay.

Till viss del får väl de svenska programledarna gärna diskutera klänningarna och kläderna som bärs, men till största del borde de ägna sig åt filmdiskussioner (och gärna kunnigt folk nästa gång). Däremot ÄR ju kreationerna som bärs en stor del av galan, skulle nästan våga påstå 50% av hela spektaklet... det är verkligen glamour med stort G. :)

Kommentera här: