Förbannat!

Så jäkla arg att jag måste skriva av mig.
 
Har fått en varning från a-kassan för att jag inte var aktivt arbetssökande under februari. Varför skickar de ens ett sådant brev/varning när jag nu jobbar?!
 
Tydligen så godtog de inte min förklaring om varför jag inte har varit aktivt arbetssökande under februari. Jag förklarade att jag visst kollade efter arbeten varje dag via internet, tidningar och folk. Bara för att jag inte har hittat några arbeten att söka så betyder det inte att jag har varit oaktiv. Men icke...
 
Jag kunde inte intyga detta så då gav de mig en varning. Vad begär de då? Ska jag ta en bild av mig själv när jag sitter framför datorn och kollar efter jobb på ams.se? Eller ta ett kort på mig när jag läser jobbannonser i tidningar? Eller när jag pratar i telefon med släkt och vänner och frågar om de vet om något ledigt jobb? Jag menar, det är så absurt att det är idiotiskt!
 
Det är vid såna tillfällen jag blir så arg att jag blir gråtfärdig och bara skakar. Jag vet inte hur jag ska bli av med aggressionen. Jag tog en springtur för att lugna ner mig. Det hjälpte bara lite så jag tog något lugnande så jag ska kunna sova inatt. Inte så kul när man råkar svara i telefonen med att skrika hallå när mor ringer.
 
I-landsproblem deluxe jag vet, men ändå! Jag är ingen slarvig person och jag känner mig orättvist behandlad. Nu fick jag förvisso bara en varning och då händer det inte särskilt mycket. Men hur länge finns denna varning kvar då? Försvinner den vid nytt arbete eller är den kvar av resterande a-kassa-dagar jag har kvar? Någon som vet? För jag vet inte. Jag får fråga runt på jobbet imorgon ifall någon där vet. Annars får jag väl ringa till a-kassan och fråga, om jag kan behärska mig.
 
Grrr..
 
He looks just how I feel.

Kommentarer:

1 Tess:

Inte konstigt AF aldrig kan hitta jobb till folk om de ägnar sin tid åt att skicka ut varningar till folk som sköter sig. Är väldigt glad att jag har en vettig handläggare numera.

Kommentera här: