Plåster på Freddy

 
Jag har idag tagit mitt första vaccin mot TBE. Det kan ju vara bra att gardera sig om jag väljer fiskeguideutbildningen, vilket jag känner mest lockad till just nu. 
 
Men än är det inte färdigt. Jag ska ta två doser till för att vara helt vaccinerad mot TBE sägs det.
 

Man vaccineras mot TBE vid flera tillfällen. Grundvaccineringen består av tre doser. För att få ett bra skydd rekommenderas att man tar två doser med en till tre månaders mellanrum det första året. Den tredje dosen tar man fem till tolv månader senare, vilket gör att man är skyddad i tre år.

För att behålla skyddet tar man dos fyra tre år efter tredje dosen och därefter rekommenderas en påfyllnadsdos vart femte år.

Källa: 1177.se


Jag blev positivt överraskad över att det inte kändes något. Sist jag vaccinerade mig innan jag skulle resa till Kina så gjorde det ont och jag höll på att svimma. Men icke denna gång och tur var väl det. 

Nu ska jag slappa resten av dagen. Inte bara på grund av detta utan även också för att det är rena rama värmeböljan idag och jag orkar inte göra så mycket annat då. 

Kommentarer:

1 Tess:

Beviset på att man kan vara tatuerad OCH ta sprutor :-) Är ju en del som tror att man inte kan det.

2 Malin:

Det är nog smart att vaccineras mot det om man ska vara ute mycket. :) Ska bli spännande att se vad det blir för dig i höst. Själv ska jag ju läsa till mellanstadielärare. För jag kom in!! :D

Svar: Grattis!
Maol

Kommentera här: