Only Lovers Left Alive (2013)

 
Adam är en underground musiker som har blivit deprimerad och trött på allt och alla. Han återförenas då med sin andra hälft Eve som har varit och rest runt i världen. Allt är i sin ordning tills Eves lillasyster dyker upp och ställer till med trubbel.
 
Eves lillasyster Ava, en "zombie" och Eve.
 
Jag fullkomligt älskar miljön i filmen. Den är så estetisk. Precis hur jag tolkade genom att bara se på bilderna och gjorde min photo shoot. Men! Filmen är dock långtråkig och det händer inte särskilt mycket på 2 timmar. Om jag får vara extrem så är det som att kolla på en porrfilm utan sex, se på en skräckfilm utan blod, se på en romantisk film utan hångel, ja ni fattar. Detta är trots allt en vampyrfilm men det är inte så mycket bitande. Förresten, det ÄR ju inget bitande i filmen. Inget framför kameran i alla fall. Lite besviken där.
 
"Not what I need!"
 
Men att de inte biter folk hit och dit har ju en logisk förklaring. *Spoiler* mänskligheten har med åren blivit förorenad och under filmens gång får man se Adams många besök på sjukhuset där han skaffar "rent" blod och detta smuttas med försiktighet och njutning. Därav deras smeknamn "zombies" på människor.
 
 
Men annars händer det inte så mycket i filmen. Händer det något så var det inget stort. Detta är en film som visar vampyrlivets tråkiga vardag. Så vill ni se en lugn vampyrfilm så är detta något för er. Förväntar ni er bitande, blod, sex och våld så är detta inget för er. Inte ens Tom kunde rädda filmen för mig. Han är för lugn och tråkig i denna film. Ge mig mera känslor!
 
 

Kommentera här: