L Change The World (2008)

 
Spin-off filmen härstammad från filmen/tv-serien Death Note. Denna film fokuserar på detektiven L och hans sista dagar med att lösa brottsfall världen runt. Mitt i allt dyker en ung tjej och pojk upp och söker efter hans hjälp. Hinner L hjälpa dem med att stoppa ett dödligt virus som kan förinta befolkningen på jorden innan hans egen tid är kommen?
 
Jag rekommenderar er att se på animeserien och filmen Death Note innan ni kollar på denna, annars är risken att ni inte hänger med storymässigt och karaktärsmässigt.
 
Jag älskar serien. Den bästa animeserie jag nånsin sett. Filmversionen av den når tyvärr inte upp till förväntningarna. Men så brukar det ju vara om något görs om från bok till film likaså från serie till film. Men se den ändå bara för att lära känna filmversionen av L.
Dock har jag svårt att se denna speciella karaktär som en riktig person. Jag föredrar animeversionen av L. Just för att i filmen så är L väldigt märkbart udda. I serien tänkte jag bara äh vadå då? Men trots sitt udda betéende så är L bra på sitt jobb med att lösa krångliga fall. Även om han inte förstår sig på människor ibland...
 
 Ls speciella diet; bara sötsaker.
 
Filmen är alltså upplagd vad som händer vid sidan om fallet med Kira och Death Note. Det vill säga, L löser andra fall också. En spin-off med andra ord. 
 
Skådespeleriet är bra även om jag har svårt att se L som en riktig person. Filmen är dock lite för lång för mig. (2.08) En helt ok film men jag rekommenderar mer animeserien Death Note. Ja jag vet att jag tjatar men den är ju bara bäst! Se på den istället vetja. Jag själv är bara mer sugen på att se om serien igen.
 
 

Kommentera här: