Rond 2 ögonbryn

 
Då har jag uthärdat rond 2 i att tatuera ögonbrynen på Inre Harmoni. Som jag har skrivit om det tidigare så görs det 2 gånger. En del har fått fylla i flera gånger till och med, huga, hoppas jag slipper det för proceduren är lite jobbig tycker jag.
 
Denna gång var jag dock mer mentalt förberedd. Smärtan kan jag uthärda, det är när ögonen börjar tåras och jag blir känslig för ljus som är det jobbiga. Då testade vi att lägga fuktiga bomullsrondeller på ögonlocken. Det hjälpte faktiskt! Min andra hemlighet är mokuso. Meditation och fokus på något annat än smärtan. Benedict Cumberbatchs duschscen did the trick! ;)
 
Visst ser jag het ut på bilderna? Ögonen är svullna efter tårarna och jag den svidande smärtan finns där. Inte på topphumör precis. Detta är bannemej värre än tatueringarna jag gjorde på skuldrorna i tisdags. Då kunde jag ha somnat! Vad det blev får ni se när de är läkta. =D
 
 

Middag hemma hos sensei

Har ni slutat suktat efter bilderna så fortsätter vi, ok? En till återstår dock. Kommer inom snar framtid. ;)
 
I torsdags fick jag en inbjudan från sensei, karatepolare och vän för övrigt till middag hemma hos henne. Så på fredagskvällen tog jag med mig en flaska alkoholfritt vitt vin och åkte till Åmotfors där hon bor. Även två andra från karaten dök upp. 
 
Vi fick en drink gjort på longen. En delikatess i Thailand tydligen. Det var speciell smak på den, men god var den!
 
När Duck, som värdinnan heter, ropade från köket till oss andra i vardagsrummet att maten var klar så såg det ut så här....
 
 
 
Åh yummy! I inbjudan skrev Duck att det skulle bara vara lite mat, inget speciellt typ. Hallå?! Detta var över förväntan. Vietnamesisk mat från grunden. Massor av goda rullar gjord på rispapper. Den till vänster är det med lite kyckling i och den till höger med räkor i. Duck hade även lagat nudlar och serverade vårrullar. I skålarna kan ni skåda soyasås, sweet chili sås och den i mitten är en stark sås med ingefära i också, mums!
 
Gott gotti gott gott!
 
Det var jättegott! Jag gillade speciellt rullen med kycklingen. Alla blev mätta och nöjda. Så där mätt på ett bra och nyttigt sätt dessutom. Senare skulle vi få efterätt. Hoppsan! Man kanske skulle ha gjort plats åt det också...
 
Men tiden tog hand om det. Medans vi lät maten sjunka in så blev vi spådda av en i gänget. Det var längesen jag blev spådd med tarotkort, det var intressant och kul! Vi snackade självklart om karate och saker mellan himmel och jord. Vi hade verkligen djupa samtal. 
 
Efterätten!
 
Min första tanke var, äppelmos med grädde? Nope, det är så kallade sagobönor med kokosmjölk. Också en annorlunda men god smak. Också en delikatess i Thailand. 
 
Det blev en sen men underbar kväll. Jag anlände vid 18:30-tiden och kom hem ungefär vid 23. Detta var en underbar idé att umgås med folket utanför dojon. Tänk om jag också kunde laga riktig speciell mat och bjuda tillbaka nån gång. Fast det låter väl mer troligt att jag har fest istället. ^_^